Hiljaisuuden retriitti ke 6.12.2023 klo 10-15

Hiljaisuuden retriitti ke 6.12.2023 klo 10-15

30.9.2023 Yleinen 0

”Suuri on Israelin Pyhä, Hän, joka on teidän keskellänne.” Jes. 12:6

Tämän teeman äärelle pysähdymme kohtaamaan Jumalaa ja omia sisäisiä tuntoja hiljaisuudessa rukoillen ja maalaten.

Adventin ajan hiljaisuuden retriitti alkaa hiljaisuuteen johdattavalla rukouksella klo 10. Hiljaisuudessa annamme tilaa Jumalalle ja luovutamme Hänelle sen, mikä mieltämme painaa. Hän tietää ja tuntee meidät läpikotasin ja kuulee rukoukset, joihin me emme löydä sanoja.

Taidetyöskentely alkaa klo 13, hiljaisuuden vallitessa sekin.

Kuvan tekeminen tapahtuu hyvin matalalla kynnyksellä,  ei tarvitse osata eikä edes opetella mitään. Käytämme helppoja pullovärejä.

Kuvan tekeminen voi olla tapa lähestyä Jumalaa ja omaa sisintämme. Se voi selventää, syventää, nostaa esiin merkityksellisiä asioita, jotka arjen keskellä usein sivuutamme. Kuvia yhdessä katsomalla ja keskustelemalla voimme löytää rohkaisua, lohdutusta, virvoitusta, valoa pimeän ajan keskelle. Saamme jättää kuvat ja kuvien tekijät- itsemme ja toisemme- Jumalalle.

Sinulla on myös lupa vain olla ja levätä.

Saat olla päivässä mukana omalla tavallasi, osallistua siihen mikä sinusta tuntuu luontevalta.

Retriitin lopussa vietämme Herran Pyhää Ehtoollista n. klo 14.30. Metodistikirkon ehtoollispöytä on avoin jokaiselle joka uskoo Jeesukseen Kristukseen tai tahtoisi uskoa, riippumatta siitä mihin kirkkokuntaan kuuluu tai on kuulumatta.

Ohjaajina toimivat Tiina Miinin ja Elisa Brander. Retriitin jälkeen on mahdollisuus sielunhoidolliseen keskusteluun ja rukoukseen.