Toimintamuodot

Pyhän äärellä -ehtoollishetki

”Odota yksin Jumalaa hiljaisuudessa, minun sieluni, sillä Häneltä tulee minun toivoni.” Ps. 62:5

Ehtoollispainotteisessa tilaisuudessa Jumala kohtaa meitä ehtoollisen sakramentin kautta. Tilaisuudessa ei ole saarnaa, vaan saarnan tilalla on hiljainen mietiskelyhetki, jossa voi miettiä edellä luettua Raamatun tekstiä. Metodistikirkon ehtoollinen on avoin jokaiselle joka uskoo Herraan Jeesukseen Kristukseen tai tahtoisi uskoa, kirkkokuntaan katsomatta.

Iltaehtoollinen

”Tässä me olemme, kansa joka pyrkii luoksesi, joka etsii kasvojasi, Jaakobin Jumala!” Ps. 24:6

Iltaehtoollinen on paikka Jumalan kohtaamiselle. Tulemme yhteen kohtaamaan Jumalaa ja etsimään Hänen kasvojaan. Ehtoollisen sakramentti on rikkaus ja lahja, jota Kristus kehotti meitä viettämään yhdessä. Malja, jonka siunaamme, on yhteys Kristuksen vereen ja leipä, jonka murramme, on yhteys Kristuksen ruumiiseen. Ehtoollispöytä on armon pöytä, jossa vastaanotamme Kristuksen ja Hänen anteeksiantamuksensa.

Metodistikirkon ehtoollinen on avoin jokaiselle, joka uskoo Jeesukseen Kristukseen tai tahtoisi uskoa, kirkkokuntaan katsomatta.

Täältä voit kuunnella Iltakirkoissa pidettyjä saarnoja:

https://www.youtube.com/channel/UCBpBc1Hj0k5k3EHr75XrY6Q

Hiljaisuuden ehtoollishetket

Hiljaisuuden ehtoollishetket alkavat syksyllä. Ehtoollishetki on hiljaisuuden keidas keskellä viikkoa, mahdollisuus levähtää kuuntelemaan Jumalan ääntä.

Hetket alkavat klo 12 puolen tunnin hiljaisuudella, jonka jälkeen voi osallistua ehtoollisen viettoon. Metodistikirkon ehtoollinen on avoin jokaiselle, joka uskoo Jeesukseen Kristukseen tai tahtoisi uskoa, kirkkokuntaan katsomatta. Ehtoollisella Kaikkivaltias Jumala on läsnä Pyhän Henkensä kautta.

Ehtoollisen jälkeen voit jäädä hiljaisuuteen klo 13 asti.

Hiljaisuuden ehtoollishetket kirkolla kerran kuukaudessa:

ke 18.1.2023 klo 12-13

ke 15.2. klo 12-13 ke 15.3. klo 12-13 ke 12.4. klo 12-13 ke 10.5. klo 12-13 ke 14.6. klo 12-13

Olkkari

Olkkari on meidän kaikkien yhteinen kohtaamispaikka, jossa voit viettää aikaa rennosti kuten omassa olohuoneessa. Voit vaikka pelailla lautapelejä tai keskustella muiden kanssa. Tai sitten voi istuskella itseksesi ihan rauhassa kahvikupin äärellä. Olkkarissa oleminen ja kiirettömyys on SE juttu. Anna kiireen kaikota ja istahda alas siksi aikaa kun itsellesi sopii. Olkkari on joka kuukauden 4. sunnuntai (paitsi joulukuussa ja heinäkuussa sekä poikkeuksellisesti su 15.1.2023 ja su 14.5.2023).

Mikäli kaipaat rukoustukea, seurakunnan rukouspalvelijat ovat valmiita rukoilemaan kanssasi. Löydät heidät nimikylttien perusteella.

Mukana Savon torilähetyksessä

Savon torilähetys toteuttaa yhteiskristillistä kohtaavaa toimintaa toreilla. Torit ovat savolaisille luonnollisia ja tässä ajassa erityisen tärkeitä tapaamispaikkoja. Yhteiskristillisessä toiminnassa korostuu keskinäinen kunnioitus, rakkaus ja yhteisesti jaettu työnäky. Savon torilähetys on yhteiskristillisesti toimivaa torityötä, joka rakentuu kolmen pilarin varaan: rukous, yhteys, kohtaaminen. Nämä yhdessä todistavat Jeesuksesta Kristuksesta, johon meidän toivomme perustuu.

Kaiken taustalla on rukoustyö näkyvän torityön puolesta. Torilähetys on laajennut Nilsiään ja laajenee tulevaisuudessa mahdollisesti myös muihin maakuntiin.

Torilähetyksen hengelliset periaatteet:

o Toteutamme Jeesuksen lähetyskäskyä tässä ajassa ja Savossa.

o Rukous on kaiken toiminnan perusta o Toiminnassa uskomme ja luotamme Pyhän Hengen johdatukseen.

o Uskomme, että Jumala haluaa kohdata ihmisiä rakkaudellaan ja toimimme tässä Jeesuksen työtovereina.

o Toiminta on yhteiskristillistä ja pitäydymme apostolisessa uskontunnustuksessa.

o Näemme erilaisuuteemme ja lahjamme yhteisenä rikkautena, ja toinen toisemme kunnioittaminen on keskeistä.

Kesän 2023 toripäivät Kuopion torilla ovat:

Lähetyshetki

Suomen Metodistikirkko tekee lähetystyössä Intiassa ja Vepsässä.  Lähetyshetkissä kuulemme uusimmat lähetysuutiset sekä Jumalan Sanaa. Nautimme yhdessäolosta ja rakennumme yhteisestä uskosta.

Täältä pääset tutustumaan Suomen Metodistikirkon lähetystyöhön Intiassa: https://www.youtube.com/watch?v=y-QOrtO8lm0 Ja täältä pääset tutustumaan lähetystyöhön Vepsän kylissä: https://www.youtube.com/watch?v=Yfm8CAIxpl0

Kuuleeko Jumala? – illat

”Täällä ihminen, kuuleeko Jumala?” – Valehtelisin jos väittäisin, etten olisi koskaan tätä Jumalalta kysynyt. Kysymys nousee huulille, vaikka ahdinko olisi lähelläkään samaa luokkaa kuin ystävällämme Jobilla, joka kysyi samaa: ”Kuuleeko Jumala hänen huutonsa, kun häntä kohtaa ahdinko?” (Job 27:9)

Tämän aihepiirin ääreen kokoonnumme torstai-iltaisin ’Kuuleeko Jumala?’ -tapaamisissa. Käytämme virikemateriaalina raamatuntekstejä (noin luku kerrallaan). Kysymme tekstiltä avoimia kysymyksiä, joissa on tilaa meidän oman elämän pohdinnalle. Tapaamisessa jokainen saa oman kysymyssanan, jonka kautta hän esittää tekstille sydämensä kysymyksiä. Kysymyssanat ovat: mitä, missä, milloin, miksi, kuka ja kuinka.

’Kuuleeko Jumala?’ ei ole ’viisasten raati’ -raamattupiiri, joissa joku ’viisas’ vastaa kiperiin tulkinnallisiin kysymyksiin. ’Kuuleeko Jumala?’ -tapaamisissa annetaan Jumalan puhua kaikkien osallistujien kautta. Kuuntelemme, miten Jumala puhuu tekstien ja arkisten elämänkokemusten kautta.

Käymme yhteiseen matkaan oppiaksemme kuulemaan Jumalan äänen elämässämme. Jos kysymme ”Kuuleeko Jumala?”, on aiheellista kysyä myös, että kuulemmeko me Häntä?

Kuuleeko Jumala? -iltoihin pääset osallistumaan tulemalla kirkolle tai etäyhteydellä zoom-palvelimen kautta. Zoom-linkin löydät kuukausittaisesta ohjelmastamme.

Kuuleeko Jumala? -illat ovat https://www.acrosstribe.org/ järjestämää ohjelmatuotantoa.

Ehtoollinen

Ehtoollinen on Kristuksen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa Hän itse on läsnä Pyhän Henkensä kautta. Metodistikirkossa ehtoolliselle voivat osallistua kaikki, jotka uskovat Kristukseen tai tahtoisivat uskoa riippumatta siitä, mihin seurakuntaan he kuuluvat.

Siitä sanoo Metodistikirkon kirkkojärjestys seuraavaa: ”Herran ehtoollinen ei ole vain kuva siitä rakkaudesta, joka kristityillä tulee olla toisiaan kohtaan. Se on ennen kaikkea sakramentti lunastuksesta, jonka Kristus kuolemallaan on meille valmistanut. Kun otamme ehtoollisen vastaan oikein, arvollisesti ja uskoen, antaa murtamamme leipä meille osallisuuden Kristuksen ruumiiseen ja siunauksen malja osallisuuden Kristuksen vereen. Kristuksen ruumis ja veri annetaan, vastaanotetaan ja nautitaan ehtoollisessa ainoastaan taivaallisella ja hengellisellä tavalla, ja usko on väline, jolla Kristuksen ruumis ja veri ehtoollisessa otetaan vastaan ja nautitaan.” (XVIII uskonkappale)

Metodistikirkon ehtoollisopista voit lukea lisää täältä: http://turku.metodistikirkko.net/?p=80