Toimintamuodot

Pyhän äärellä -ehtoollishetki

”Odota yksin Jumalaa hiljaisuudessa, minun sieluni, sillä Häneltä tulee minun toivoni.” Ps. 62:5

Ehtoollispainotteisessa tilaisuudessa Jumala kohtaa meitä ehtoollisen sakramentin kautta. Tilaisuudessa ei ole saarnaa, vaan saarnan tilalla on hiljainen mietiskelyhetki, jossa voi miettiä edellä luettua Raamatun tekstiä. Metodistikirkon ehtoollinen on avoin jokaiselle joka uskoo Herraan Jeesukseen Kristukseen tai tahtoisi uskoa, kirkkokuntaan katsomatta.

Iltaehtoollinen

”Tässä me olemme, kansa joka pyrkii luoksesi, joka etsii kasvojasi, Jaakobin Jumala!” Ps. 24:6

Iltaehtoollinen on paikka Jumalan kohtaamiselle. Tulemme yhteen kohtaamaan Jumalaa ja etsimään Hänen kasvojaan. Ehtoollisen sakramentti on rikkaus ja lahja, jota Kristus kehotti meitä viettämään yhdessä. Malja, jonka siunaamme, on yhteys Kristuksen vereen ja leipä, jonka murramme, on yhteys Kristuksen ruumiiseen. Ehtoollispöytä on armon pöytä, jossa vastaanotamme Kristuksen ja Hänen anteeksiantamuksensa.

Metodistikirkon ehtoollinen on avoin jokaiselle, joka uskoo Jeesukseen Kristukseen tai tahtoisi uskoa, kirkkokuntaan katsomatta.

Täältä voit kuunnella Iltakirkoissa pidettyjä saarnoja:

https://www.youtube.com/channel/UCBpBc1Hj0k5k3EHr75XrY6Q

Rukouksen huone

”Etsikää Herraa, kun Hänet vielä voi löytää, huutakaa Häntä avuksi, kun Hän on lähellä!” Jes. 55:6

Rukouksessa Jumala kohtaa meitä, vahvistaa yhteyttämme sekä syventää suhdettamme Jeesukseen Kristukseen. Rukouksen huone on avoinna maanantaisin klo 19.15-20 ja se toimii etäyhteydellä, zoom-alustan kautta. Linkki tilaisuuteen löytyy kuukausittaisesta ohjelmastamme.

Mukana Savon torilähetyksessä

Savon torilähetys toteuttaa yhteiskristillistä kohtaavaa toimintaa toreilla. Torit ovat savolaisille luonnollisia ja tässä ajassa erityisen tärkeitä tapaamispaikkoja. Yhteiskristillisessä toiminnassa korostuu keskinäinen kunnioitus, rakkaus ja yhteisesti jaettu työnäky. Savon torilähetys on yhteiskristillisesti toimivaa torityötä, joka rakentuu kolmen pilarin varaan: rukous, yhteys, kohtaaminen. Nämä yhdessä todistavat Jeesuksesta Kristuksesta, johon meidän toivomme perustuu.

Torilähetys toteuttaa näkyään Kuopion torilla kesäkautena seuraavina päivinä: La 14.5. klo 10-13 Ke 18.5. klo 12-15 Ke 1.6. klo 12-15 La 11.6. klo 10-13 Ke 15.6. klo 12-15 juhannusviikko, ei torilla Ke 29.6. klo 12-15 La 9.7. klo 10-13 Ke 13.7. klo 12-15 La 23.7. klo 10-13 Ke 27.7. klo 12-15 La 6.8. klo 10-13 La 20.8. klo 10-13 Ke 24.8. klo 12-15 sekä Siilinjärven torilla joka toinen torstai, alkaen 19.5.2022. Samaan aikaan kaiken taustalla on rukoustyö näkyvän torityön puolesta. Torilähetys on laajennut Nilsiään ja laajenee tulevaisuudessa mahdollisesti myös muihin maakuntiin.

Torilähetyksen hengelliset periaatteet:

o Toteutamme Jeesuksen lähetyskäskyä tässä ajassa ja Savossa.

o Rukous on kaiken toiminnan perusta o Toiminnassa uskomme ja luotamme Pyhän Hengen johdatukseen.

o Uskomme, että Jumala haluaa kohdata ihmisiä rakkaudellaan ja toimimme tässä Jeesuksen työtovereina.

o Toiminta on yhteiskristillistä ja pitäydymme apostolisessa uskontunnustuksessa.

o Näemme erilaisuuteemme ja lahjamme yhteisenä rikkautena, ja toinen toisemme kunnioittaminen on keskeistä.

Lähetyshetki

Suomen Metodistikirkko tekee lähetystyössä Intiassa ja Vepsässä.  Lähetyshetkissä kuulemme uusimmat lähetysuutiset sekä Jumalan Sanaa. Nautimme yhdessäolosta ja rakennumme yhteisestä uskosta.

Täältä pääset tutustumaan Suomen Metodistikirkon lähetystyöhön Intiassa: https://www.youtube.com/watch?v=y-QOrtO8lm0 Ja täältä pääset tutustumaan lähetystyöhön Vepsän kylissä: https://www.youtube.com/watch?v=Yfm8CAIxpl0

Olkkari

Olkkari on meidän kaikkien yhteinen kohtaamispaikka, jossa voit viettää aikaa rennosti kuten omassa olohuoneessa. Voit vaikka pelailla lautapelejä tai keskustella muiden kanssa. Tai sitten voi istuskella itsekseksesi ihan rauhassa kahvikupin äärellä. Olkkarissa oleminen ja kiirettömyys on SE juttu. Anna kiireen kaikota ja istahda alas siksi aikaa kun itsellesi sopii. Olkkari on joka kuukauden 4. sunnuntai (paitsi joulukuussa ja heinäkuussa).

Mikäli kaipaat rukoustukea, seurakunnan rukouspalvelijat ovat valmiita rukoilemaan kanssasi. Heidät löydät nimikylttien perusteella.

Nettikirkko

”Tässä on paikka, levähtäkää vähän.”

Nettikirkko on paikka sinulle, joka kaipaat pysähtymistä, lepoa ja rauhaa kiireisen maailman keskellä. Lauantain iltapalvelus johdattaa sinut virvoittavien vesien äärelle, olemisen keveyteen.

Matkaamme lepoon ja virvoittumiseen rukouksen, Sanan, tekstien ja hiljaisten hetkien äärellä. Jumalan Sana hoitaa ja ravitsee meitä. Saamme uutta voimaa jatkaa matkaamme yhdessä, kotiinpäin.

Vietämme yhdessä myös ehtoollista aina kuukauden ensimmäisinä kertoina. Voit varata ehtoollisaineet kotoasi valmiiksi esille. Ehtoollinen on Kristuksen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa Hän itse on läsnä Pyhän Henkensä kautta. Metodistikirkossa ehtoolliselle voivat osallistua kaikki, jotka uskovat Kristukseen tai tahtoisivat uskoa riippumatta siitä, mihin kirkkokuntaan he kuuluvat.

Joka kuukauden jälkimmäisinä kertoina Nettikirkossa on tarjolla myös lapsille pyhäkoulu sekä nuorille ja varkki-ikäisille nuortenilta. Mikäli olet tulossa pyhäkouluun / nuorteniltaan, tule ajoissa paikalle.

Nettikirkko toimii zoom-etäyhteydellä ja voit helposti osallistua kotisohvaltasi. Linkit Nettikirkkoihin löytyvät kuukauden tapahtumistamme.

Kuuleeko Jumala? – illat

Kuuleeko Jumala hänen huutonsa, kun häntä kohtaa ahdinko?” Job 27:9

’Kuuleeko Jumala?’ -illoissa keskitytään siihen, miten Jumala puhuu tai on puhumatta tekstien ja arkisten elämänkokemusten kautta. Kuuleeko Jumala? -iltoihin voit osallistua tulemalla kirkolle tai etäyhteydellä zoom-palvelimen kautta. Linkit tilaisuuksiin löydät kuukausittaisesta ohjelmastamme.

Hiljaisuuden ehtoollishetket

Hiljaisuuden ehtoollishetket alkavat syksyllä. Ehtoollishetki on hiljaisuuden keidas keskellä viikkoa, mahdollisuus levähtää kuuntelemaan Jumalan ääntä.

Hetket alkavat klo 12 puolen tunnin hiljaisuudella, jonka jälkeen voi osallistua ehtoollisen viettoon. Ehtoollinen on avoin jokaiselle, joka uskoo Jeesukseen Kristukseen tai tahtoisi uskoa, kirkkokuntaan katsomatta. Ehtoollisella Kaikkivaltias Jumala on läsnä Pyhän Henkensä kautta. Ehtoollisen jälkeen on mahdollisuus jäädä hiljaisuuteen klo 13 asti. Hiljaisuuden ehtoollishetket kirkolla: ke 14.9. klo 12 ke 12.10. klo 12 ke 9.11. klo 12 ke 6.12. klo 12 LEARN MORE

Ehtoollinen

Ehtoollinen on Kristuksen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa Hän itse on läsnä Pyhän Henkensä kautta. Metodistikirkossa ehtoolliselle voivat osallistua kaikki, jotka uskovat Kristukseen tai tahtoisivat uskoa riippumatta siitä, mihin seurakuntaan he kuuluvat.

Siitä sanoo Metodistikirkon kirkkojärjestys seuraavaa: ”Herran ehtoollinen ei ole vain kuva siitä rakkaudesta, joka kristityillä tulee olla toisiaan kohtaan. Se on ennen kaikkea sakramentti lunastuksesta, jonka Kristus kuolemallaan on meille valmistanut. Kun otamme ehtoollisen vastaan oikein, arvollisesti ja uskoen, antaa murtamamme leipä meille osallisuuden Kristuksen ruumiiseen ja siunauksen malja osallisuuden Kristuksen vereen. Kristuksen ruumis ja veri annetaan, vastaanotetaan ja nautitaan ehtoollisessa ainoastaan taivaallisella ja hengellisellä tavalla, ja usko on väline, jolla Kristuksen ruumis ja veri ehtoollisessa otetaan vastaan ja nautitaan.” (XVIII uskonkappale)

Metodistikirkon ehtoollisopista voit lukea lisää täältä: http://turku.metodistikirkko.net/?p=80