Toimintamuodot

Pyhän äärellä -ehtoollishetki

”Odota yksin Jumalaa hiljaisuudessa, minun sieluni, sillä Häneltä tulee minun toivoni.”

Ps.62:5 Ehtoollispainotteisessa tilaisuudessa Jumala kohtaa meitä ehtoollisen sakramentin kautta. Tilaisuudessa ei ole saarnaa, vaan saarnan tilalla on hiljainen mietiskelyhetki, jossa voi miettiä edellä luettua Raamatun tekstiä. Metodistikirkon ehtoollinen on avoin jokaiselle joka uskoo Herraan Jeesukseen Kristukseen tai tahtoisi uskoa, kirkkokuntaan katsomatta.

Iltakirkko

”Tässä me olemme, kansa joka pyrkii luoksesi, joka etsii kasvojasi, Jaakobin Jumala!” Ps. 24:6

Iltakirkko on paikka Jumalan kohtaamiselle. Tulemme yhteen kohtaamaan Jumalaa ja etsimään Hänen kasvojaan. Kuukauden ensimmäisessä Iltakirkossa on ehtoollinen. Metodistikirkon ehtoollinen on avoin jokaiselle, joka uskoo Jeesukseen Kristukseen tai tahtoisi uskoa, kirkkokuntaan katsomatta.

Rukouksen huone

”Etsikää Herraa, kun Hänet vielä voi löytää,

huutakaa Häntä avuksi, kun Hän on lähellä!” Jes. 55:6 Rukouksessa Jumala kohtaa meitä, vahvistaa yhteyttämme sekä syventää suhdettamme Jeesukseen Kristukseen. Rukouksen huone toimii etäyhteydellä, zoom-alustan kautta. Linkki tilaisuuteen löytyy kuukausittaisesta ohjelmastamme.

Mukana Savon torilähetyksessä

Savon torilähetys toteuttaa yhteiskristillistä kohtaavaa toimintaa toreilla. Torit ovat savolaisille luonnollisia ja tässä ajassa erityisen tärkeitä tapaamispaikkoja. Yhteiskristillisessä toiminnassa korostuu keskinäinen kunnioitus, rakkaus ja yhteisesti jaettu työnäky. Torilähetys toteuttaa näkyään Kuopion torilla joka keskiviikko 19.5.-25.8. klo 12-15. Samaan aikaan kaiken taustalla on rukoustyö näkyvän torityön puolesta. Yhteistä rukousta järjestetään eri seurakunnissa keskiviikkoisin klo 12-15.

Torilähetyksen hengelliset periaatteet: o Toteutamme Jeesuksen lähetyskäskyä tässä ajassa ja Savossa o Rukous on kaiken toiminnan perusta o Toiminnassa uskomme ja luotamme Pyhän Hengen johdatukseen o Uskomme, että Jumala haluaa kohdata ihmisiä rakkaudellaan ja toimimme tässä Jeesuksen työtovereina o Toiminta on yhteiskristillistä ja pitäydymme apostolisessa uskontunnustuksessa o Näemme erilaisuuteemme ja lahjamme yhteisenä rikkautena, ja toinen toisemme kunnioittaminen on keskeistä.

Lähetyshetki

Suomen Metodistikirkko tekee lähetystyössä Intiassa ja Vepsässä.  Lähetyshetkissä kuulemme uusimmat lähetysuutiset sekä Jumalan Sanaa. Nautimme yhdessäolosta ja rakennumme yhteisestä uskosta.

Täältä pääset tutustumaan Suomen Metodistikirkon lähetystyöhön Intiassa: https://www.youtube.com/watch?v=y-QOrtO8lm0 Ja täältä pääset tutustumaan lähetystyöhön Vepsän kylissä: https://www.youtube.com/watch?v=Yfm8CAIxpl0

Olkkari

Olkkari on meidän kaikkien yhteinen kohtaamispaikka, jossa voit viettää aikaa rennosti kuten omassa olohuoneessa. Voit vaikka pelailla lautapelejä tai keskustella muiden kanssa. Tai sitten voi istuskella itsekseksesi ihan rauhassa kahvikupin äärellä. Olkkarissa oleminen ja kiirettömyys on SE juttu. Anna kiireen kaikota ja istahda alas siksi aikaa kun itsellesi sopii.

Mikäli kaipaat rukoustukea, seurakunnan rukouspalvelijat ovat valmiita rukoilemaan kanssasi. Heidät löydät nimikylttien perusteella.

Nettikirkko

Nettikirkko on jumalanpalvelus etäyhteyden kautta. Käytämme zoom-sovellusta, jonka voit ladata ilmaiseksi tietokoneelle, kännykkään tai tabletille.

Nettikirkossa on musiikkia, rukousta, Raamatun lukua sekä saarna. Saarna nauhoitetaan, mutta muutoin tilaisuutta ei nauhoiteta. Saarna julkaistaan myöhemmin netissä ilman osallistujien kuvia tai nimiä. Vietämme  myös ehtoollista joka toinen kerta. Lapsille on pyhäkoulu noin joka toinen kerta. Mikäli vanhemmat haluavat jäädä jumalanpalvelukseen, tarvitaan kaksi erillistä laitetta, jolla osallistua zoomiin. Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus keskusteluun / yhteiseen rukoukseen.

Kuuleeko Jumala? – illat

Kuuleeko Jumala hänen huutonsa, kun häntä kohtaa ahdinko?” (Job 27:9)

’Kuuleeko Jumala?’ -illoissa keskitytään siihen, miten Jumala puhuu tai on puhumatta tekstien ja arkisten elämänkokemusten kautta.

Ehtoollinen

Ehtoollinen on Kristuksen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa Hän itse on läsnä Pyhän Henkensä kautta. Metodistikirkossa ehtoolliselle voivat osallistua kaikki, jotka uskovat Kristukseen tai tahtoisivat uskoa riippumatta siitä, mihin seurakuntaan he kuuluvat.

Siitä sanoo Metodistikirkon kirkkojärjestys seuraavaa: ”Herran ehtoollinen ei ole vain kuva siitä rakkaudesta, joka kristityillä tulee olla toisiaan kohtaan. Se on ennen kaikkea sakramentti lunastuksesta, jonka Kristus kuolemallaan on meille valmistanut. Kun otamme ehtoollisen vastaan oikein, arvollisesti ja uskoen, antaa murtamamme leipä meille osallisuuden Kristuksen ruumiiseen ja siunauksen malja osallisuuden Kristuksen vereen. Kristuksen ruumis ja veri annetaan, vastaanotetaan ja nautitaan ehtoollisessa ainoastaan taivaallisella ja hengellisellä tavalla, ja usko on väline, jolla Kristuksen ruumis ja veri ehtoollisessa otetaan vastaan ja nautitaan.” (XVIII uskonkappale) Metodistikirkon ehtoollisopista voit lukea lisää täältä: http://turku.metodistikirkko.net/?p=80