Toimintamuodot

Tästä voit tutustua säännölliseen toimintaamme.

Tervetuloa mukaan!

Jumalanpalvelus sunnuntaisin

Yksi Kuopion metodistiseurakunnan päätilaisuuksista on jokasunnuntainen jumalanpalvelus. Jumalanpalvelus on tilaisuus, jossa koko seurakunta tulee yhteen kohtaamaan Jumalaa ja rakentumaan yhteisestä uskosta.

Jumalanpalvelus on joka  viikko klo 17 (kesäaikaan saattaa olla poikkeuksia). Jumalanpalvelus sisältää musiikkia, yhteistä rukousta, Raamatun lukemista ja saarnan. Jumalanpalveluksen jälkeen on mahdollisuus saada henkilökohtaista esirukousta tai tulla vaikkapa vain siunattavaksi rukousparien luo. Yleensä jumalanpalveluksen jälkeen on myös kirkkokahvit, jonka aikana voimme jutella ja tutustua toisiimme. Lähetyskirkossa pidämme esillä kirkkomme kautta tehtävää lähetystyötä sekä tuemme sitä rukouksin ja myös kirkkokahvien avulla taloudellisesti.

Jumalanpalveluksessa vietämme ehtoollista kaksi kertaa kuukaudessa Iltaehtoollisen nimellä. Ehtoollinen on Kristuksen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa Hän itse on läsnä Pyhän Henkensä kautta. Metodistikirkossa ehtoolliselle voivat osallistua kaikki, jotka uskovat Kristukseen tai tahtoisivat uskoa riippumatta siitä, mihin seurakuntaan he kuuluvat. Metodistikirkon ehtoollisopista voit lukea lisää täältä: http://turku.metodistikirkko.net/?p=80

Hiljaisuuden huone

Hiljaisuuden huone avoinna n. joka toinen maanantai klo 18-19 (ei kesäaikaan)

Olemme osittain jopa kadottaneet taidon hiljentyä, olla hiljaa ja kuunnella. Se on jotain, mitä Hiljaisuuden huoneessa olemme kokoontuneet opettelemaan. Täällä sinulla on lupa olla hiljaa. Sinun ei tarvitse miettiä sitä, että onko sinulla nyt aikaa olla hiljaa – täällä sinulla on. Olet sen itsellesi varannut ja kukaan ei ota sinulta sitä pois.

Hiljaisuuden huone on avoinna klo 18-19. Hiljaisuuden huoneessa voit hiljentyä kohtaamaan Jumalaa omalla tavallasi. Olemme hiljaa, mutta emme ole sidotut penkkiin – kirkon alttari sekä rukousalttarit ovat käytössäsi. Rukousalttareilla voit keskittyä rukoilemaan eri asioiden puolesta. Rukouskynttilöiden vierestä löydät raamatuntekstin, jota voit halutessasi mietiskellä.

Hiljaisuuden huoneeseen olet tervetullut joko koko ajaksi hiljentymään tai vain piipahtamaan. Hiljaisuus alkaa jo ulko-ovelta ja katsothan, että kännykkäsi on äänettömällä. Hiljaisuus päättyy klo 19 Herran siunaukseen. Sen jälkeen on mahdollisuus jäädä hetkeksi keskustelemaan tai jakamaan hiljaisuudessa syntyneitä ajatuksiaan mikäli niin haluaa.

”Odota yksin Jumalaa hiljaisuudessa, minun sieluni, sillä Häneltä tulee minun toivoni.” Ps.62:6

Rukouksen huone

Rukouksen huoneeseen voit tulla rukoilemaan yhdessä, rukoilemaan itseksesi, pyytämään esirukousta tai vain nauttimaan Pyhän Hengen ilmapiiristä. Uskomme, että rukouksen kautta Jumala haluaa kohdata meitä, vahvistaa yhteyttämme sekä syventää suhdettamme Jeesukseen Kristukseen. Voit viipyä kirkossamme koko tilaisuuden ajan tai vaikka vain piipahtaa. Olet sydämellisesti tervetullut!

Kuuleeko Jumala?

Kyselemme, miten Jumala puhuu tai on puhumatta tekstien ja arkisten elämänkokemusten innoittamina.

”Kuuleeko Jumala hänen huutonsa, kun häntä kohtaa ahdinko?” (Job 27:9)
Tämän aihepiirin ääreen kokoonnumme keskiviikkoiltaisin ’Kuuleeko Jumala?’ -illoissa. Virikemateriaalina luemme Markuksen evankeliumitekstiä, johon pureudumme tekstille esitettävien sekä tekstistä nousevien kysymysten avulla. ’Kuuleeko Jumala?’ -illat eivät ole perinteisiä raamattupiirejä, vaan illoissa keskitytään siihen, miten Jumala puhuu tai on puhumatta tekstien ja arkisten elämänkokemusten kautta.
Tavoite ei ole raamattuknobbien kartuttaminen eikä elämän epäkohtien kauhistelu. Käymme yhteiseen matkaan oppiaksemme kuulemaan Jumalan äänen elämässämme. Jos kysymme ”Kuuleeko Jumala?”, on yhtä aiheellista kysyä kuulemmeko me puolestamme häntä.

Tarina kertoo Orleansin neitsyen eli Jeanne d’Arc’n värikkään elämän varrelta tilanteesta, kun hänen vastustajansa kyseenalaisti hänen uskonsa Jumalan puheeseen. Häneltä kysyttiin, miksi Jumala puhui muka ainoastaan hänelle eikä kenellekään muille. Siihen hän vastasi:

”Arvon herra, olette kyllä nyt väärässä. Jumala puhuu kaikille, mutta minä sen sijaan kuuntelen häntä.” Tule mukaan ”Kuuleeko Jumala?” -iltaan oppimaan Jumalan äänen kuuntelemista ja etsimään vastausta Jobin ja meidän yhteiseen kysymykseemme. Katso ohjelmasta iltojen ajankohdat ja tutustu jo etukäteen ohjelmassa annettuun viriketekstiin.

Avoimet ovet

Avoimet ovet on oiva tilaisuus tulla tutustumaan seurakuntaan. Noin kaksi kertaa kuukaudessa järjestettävät avoimet ovet sisältää lyhyen alkuhartauden, yhteislaulua ja rukousta. Lisäksi tarjolla on keittolounas kahvien kera.

Katso tarkemmin ohjelmasta, milloin kirkolla on avoimet ovet seuraavan kerran. Astu rohkeasti sisään kirkkoomme!

Lähetyshetki

Kuopion metodistiseurakunta on mukana Suomen Metodistikirkon lähetystyössä Intiassa ja Vepsässä. Lähetysasiaa pidämme yllä keskiviikkoisissa lähetyshetkissä, joissa kuulemme uusimmat lähetysuutiset sekä Jumalan Sanaa. Nautimme yhdessäolosta ja rakennumme yhteisestä uskosta myös kahvihetken aikana. Lähetyshetki kokoontuu noin kaksi kertaa kuukaudessa keskiviikkoisin kello 13. Tarkemmat tiedot kalenterista. Tervetuloa!