Seurakuntakonferenssi su 14.3. klo 14.30 (ehtoollishetken jälkeen)

7.3.2021 Yleinen 0

Seurakuntakonferenssiin on tervetullut jokainen seurakunnan asioista kiinnostunut, olipa hän jäsen tai ei, mutta äänestysoikeus mahdollisissa äänestystilanteissa on ainoastaan seurakunnan jäsenillä.

Seurakuntakonferenssi on vuosikokous, jossa käymme läpi viime vuotta. Mitä vuonna 2020 oikein tapahtuikaan? Ja miten talousasiamme menivät? Entä mitäpä kuului esimerkiksi maallikkojohtajan tai pastorin elämään?

Näihin kysymyksiin saat vastauksen seurakuntakonferenssissa.

Tässä vielä Suomen Metodistikirkon nettisivuilta lisää seurakuntakonferenssin merkityksestä:

”Seurakuntakonferenssi Metodistikirkon pienin hallinnollinen yksikkö on paikallisseurakunta, joka muodostaa seurakuntakonferenssin. Seurakuntakonferenssi eli paikallisseurakunta on myös metodistikirkon näkemyksen mukaan on se kirkon osa, joka toteuttaa kirkon saamaa tehtävää ja vie evankeliumia eteenpäin. Seurakuntakonferenssi on paikallisseurakunnan päättävä elin.

Seurakuntakonferenssi kokoontuu vähintään kerran vuodessa ja sitä johtaa piirikunnanjohtaja tai hänen asettamansa vuosikonferenssin täysiyhteydessä oleva vanhin. Kevätkonferenssissa tehdään seurakunnan tilinpäätös ja valitaan henkilöt ja edustajat eri tehtäviin ja neuvostoihin. Osa seurakunnista pitää konferenssin myös syksyllä, jossa käsitellään yleensä tulevaa vuotta ja suoritetaan myös täytevaalit, jos siihen on tarvetta.

Seurakunnan yleisten asioiden lisäksi seurakuntakonferenssi käsittelee myös vuosikonferenssin tai kirkkojärjestyksen sille antamia tehtäviä. Seurakuntakonferenssi myös suosittelee vuosikonferenssille pastoriksi koulutettavia. Aloitteita seurakuntakonferenssille voi antaa kuka tahansa seurakunnan jäsen.”

Kokoontumisrajoitteet ovat edelleen max 20 henk. / tilaisuus, joten tarjoamme mahdollisuus osallistua myös zoomin kautta. Klikkaamalla alla olevaa linkkiä pääset mukaan:

Meeting ID: 916 0106 8216
Passcode: 888390