Ehtoollishetki sunnuntaisin klo 18 YouTube-kanavallamme

Ehtoollishetki sunnuntaisin klo 18 YouTube-kanavallamme

19.3.2020 Blogi 0

Kirkkojemme ollessa suljettuina jaamme ehtoollisen netin kautta. Voit siis osallistua ehtoollisen viettoomme kotoasi käsin. Varaa eteesi pala leipää sekä rypälemehua (tai muuta mehua) valmiiksi lasiin kaadettuna. Metodistikirkon ehtoollinen on avoin jokaiselle, joka uskoo tai tahtoisi uskoa Jeesukseen Kristukseen. 

Löydät YouTube-kanavamme netistä:

https://www.youtube.com/channel/UCBpBc1Hj0k5k3EHr75XrY6Q

Ehtoollinen on uuden liiton ateria, jota itse Jeesuksen kehotuksesta vietämme Hänen muistokseen ja ajatellen kaikkea sitä, mitä Hän on tehnyt. Ehtoollinen on myös sakramentti. Siitä sanoo Metodistikirkon kirkkojärjestys seuraavaa:

”Herran ehtoollinen ei ole vain kuva siitä rakkaudesta, joka kristityillä tulee olla toisiaan kohtaan. Se on ennen kaikkea sakramentti lunastuksesta, jonka Kristus kuolemallaan on meille valmistanut. Kun otamme ehtoollisen vastaan oikein, arvollisesti ja uskoen, antaa murtamamme leipä meille osallisuuden Kristuksen ruumiiseen ja siunauksen malja osallisuuden Kristuksen vereen. Kristuksen ruumis ja veri annetaan, vastaanotetaan ja nautitaan ehtoollisessa ainoastaan taivaallisella ja hengellisellä tavalla, ja usko on väline, jolla Kristuksen ruumis ja veri ehtoollisessa otetaan vastaan ja nautitaan.” (XVIII uskonkappale)

HUOM! Ehtoollishetki-videoituna on esillä vain puoli tuntia sunnuntaisin, klo 18-18.30, jonka jälkeen video poistuu käytöstä.